Miradesfest

QUÈ ÉS MIRADES FEST?

Mirades Fest és una cita tant per a amants del cinema, siguen experts o aficionats, com per a la ciutadania en general, on ens reunim per a gaudir d’una programació especialment seleccionada amb l’objectiu d’acostar-nos als curtmetratges  que no es troben habitualment en els circuits comercials i que participen d’un pensament crític.

En definitiva Mirades Fest es defineix com un espai de trobada entre el cinema, l’activisme social i el pensament crític, que busca aprofundir en la defensa i desenvolupament dels drets humans en general i de la salut mental en particular.

La programació de la Mostra és específica d’un espai social, un espai divers i plural, tan enriquidor com tràgic; font d’inspiració per a la producció artística, plagat de contradiccions, reptes, xocs, esperances i un futur per definir.

Què es pretén amb aquesta
Mostra de Cinema Social i Salut Mental?

Busquem posar el focus en la Salut Mental per a visibilitzar l’estigma i la discriminació que pateixen, moltes vegades, els col·lectius de persones amb problemes de salut mental, per eixa imatge distorsionada que es té a causa del desconeixement i la no acceptació social. També ens interessa posar la mirada sobre aquells col·lectius que es troben en processos d’exclusió social per formar part d’una diversitat no entesa i en molts casos no acceptada que al final pot afavorir l’aparició de problemes de salut mental.

Mirades Fest té com a objectius principals:

– Ser una via de difusió i trobada que acoste els espectadors a altres maneres d’entendre i acceptar a les persones que pateixen problemes de salut mental i exclusió social.

– Reflexionar sobre la societat en la qual ens movem, analitzant les diferents mirades i buscant mitjos per a aconseguir pal·liar l’estigma, treballant en la prevenció i la reivindicació de tot allò que ens permeta afrontar de manera òptima el problema de l’exclusió social.

– Incentivar i difondre els curtmetratges que es troben en la cerca de nous llenguatges, tècniques i formes narratives generant un nou escenari de difusió per a produccions cinematogràfiques que es produeixen com a alternativa als formats comercials hui en dia hegemònics en l’abordatge dels objectius de la Mostra.

– Contribuir i afavorir el debat entre col·lectius, professionals i Institucions per a abordar el tema de la Salut mental i l’exclusió social, utilitzant totes les mirades possibles per a enriquir l’anàlisi i les vies d’intervenció.